Trens



És una cosa que sempre m’ha fascinat, quan era petit sempre en dibuixava d’antics, de fet sempre m’han fascinat les coses antigues. Serà perquè ens transporten a una altre època? No ho se amb exactitud, però quan veig una locomotora antiga no puc deixar d’admirar aquella meravella tecnològica.
Poques vegades he tingut l’ocasió d’experimentar un viatge ferroviari en el temps, la primera vegada va ser a Anglaterra, a Sussex, on vam gaudir d’un viatge ambientat en una època on avui dia ja no en queda cap vestigi, i la segona i última vegada, de moment, va ser a Àustria, on vam agafar un cremallera a vapor, un dels més antics d’Europa. Va ser tota una aventura, gaudint del paisatge, el xucu-xu i l’encant de “reviure” una experiència que el temps ens ha vetat en el nostre dia a dia.

Suïssa té una xarxa ferroviària i unes infraestructures que a qualsevol català el deixaran bocabadat,  viatjar-hi és un luxe que està a l’abast de tothom si saps com fer-ho, ja sigui per moure’ns pel país o contemplar el paisatge. Si hi aneu de vacances i no teniu cotxe o bé voleu gaudir dels trens suïssos, us recomano el SwissPass o SaverPass, és un abonament per n dies que permet moure’ns per tot el país amb tren, autobusos postals i vaixells, per un preu bastant econòmic. Aquest abonament només és per persones estrangeres a Suïssa, si viatgem amb un grup de 2 a 5 persones ens sortirà més rentable el SaverPass.

Com he dit abans, els suïssos tenen trens per tot, des del Glacier Express, un tren panoràmic que creua el país de punta a punta per els Alps, permetent-nos contemplar el paisatge, les glaceres i les muntanyes, a els trenets de muntanya per anar de vila en vila, i fins i tot, per tenir, tenen l’estació de tren més alta d’Europa, la Jungfraujoch.

És impressionant la puntualitat en que funcionen els trens, i en cas d’incidència, et comuniquen el temps que estarà el tren aturat amb la mateixa rigorosa exactitud. En aquest país, els trens funcionen extremadament bé, la megafonia és en la llengua de la zona per on estàs passant en aquell moment, i en els zones de canvi de llengua és amb els dos idiomes. Ja podrien anar de vacances a Suïssa els directius de Renfe, a veure si així n’aprenien d’una vegada.

En fi, per els amants dels trens és un paradís, i per els que ens hi agrada viatjar-hi també. Ara només falta trobar algun trenet a vapor per Suïssa per ampliar la meva experiència “temporal”pels camins de ferro. S’accepten recomanacions.

btemplates