Llibertat de pensament

Ahir, mirant la TV abans d’anar a dormir, vaig veure l’entrevista a José Luis Sampedro al programa Singulars, que fan pel canal 33 (TVC), i només em puc treure el barret i dir chapeau! Normalment les paraules d’un savi sempre són ben rebudes, i a més si l’hi afegim que apart de la seva saviesa acadèmica, que no és poca, l’hi afegim la saviesa que ofereix el bagatge d’una vida de 93 anys, la cosa encara és més majúscula.
Aquesta persona va dir grans veritats, però la més destacable que puc remarcar és “la llibertat de pensament”, tots som conscients de que tenim llibertat d’opinió, llibertat d’expressió i moltes altres llibertats, però, som realment lliures de pensament? O el nostre pensament està condicionat a la voluntat dels governs, les campanyes mediàtiques i publicitàries i altres cortines de fum que, tal com ho fan les olleres dels cavalls, només ens deixen veure un prim fil del camí i amb les regnes ens dirigeixen cap on més els hi convé? Perquè, pensem-hi! Quantes vegades estem subjectes a condicionaments? A mi em fa molta gràcia veure la baixa participació que va tenir la consulta del 25 d’Abril, i en canvi l’alta participació que tindrà el partit de demà on s’enfrontaran el Barça i l’inter de Milà. Senyors, amb els consultes ens hi juguem el futur, amb el partit de demà, només 11 persones i els socis d’un club i membres d’aquest s’hi juguen optar a seguir lluitant per un trofeu. Ningú es manifestarà i omplirà els carrers per les retallades del TC que ens fan i ens afecten en el dia a dia de les nostres vides, però demà el camp estarà a vessar, i la gent enganxada als Televisors, demà s’aturarà el món a Catalunya!!! Els diaris tots se’n fan ressò. En canvi, sobre el TC i els abusos que som sotmesos els ciutadans de Catalunya... això no!!! No cal mediatitzar-ho i s’ha d’aconseguir desviar l’atenció!!!! I el més trist, és que ho han aconseguit, ens han anul•lat la nostre llibertat de pensar, som com ovelles guiades per un pastor, hem perdut l’habilitat de pensar.

Jo no soc tant savi com el senyor Sampedro, de fet no soc savi, i se que el meu discurset a algunes persones l’hi pot semblar infantil, o potser una gran tonteria, per això us deixo l’enllaç al vídeo del programa d’ahir, on les paraules del Sr Sampedro valen molt la pena ser escoltades:

btemplates