Trens

Amb l'arribada del bon temps, la gent s'anima a voltar més, i una bona opció es fer-ho amb tren. El tren sempre ha sigut un mitjà de transport còmode i agradable, però quan el servei no està dimensionat per la demanda i no es fa el manteniment dels vagons correctament... un viatge de plaer pot convertir-se ràpidament amb un calvari.
Cal dir que a l'hora de buscar culpables s'ha de mirar als dos costats, tant RENFE com els usuaris tenen part de culpa. Renfe per mantenir uns trens i unes catenàries de l'any de la picó, i els usuaris per incívics, bruts i mal educats.

Els trens de rodalies de renfe estan bruts, molt bruts, seients tacats, a vegades fan pudor, plens d'envasos buits i pipes a terra... el personal de renfe hauria de netejar els trens, però també caldria que una part cada dia més creixent dels usuaris deixés de llençar coses a terra, hi ha papereres als trens!!!! no posar els peus sobre els seients ja que aquests s'embruten i després fa fàstic seure, tenir més educació amb la resta de passatgers, el terra no està per omplir-lo d’escopinades ni burilles de cigarrets. També hi ha els que amb la seva generositat volen compartir la seva música amb la resta, no cal, si vols escoltar música et poses uns auriculars i tots serem més feliços.
Suposo que tot això passa perquè la figura del revisor ja forma part de la història del segle XX, l'únic tren de rodalies on hi ha seguretat és el de l'aeroport, suposo que serà per donar bona imatge als forasters que venen a fer turisme a BCN, però la resta d'usuaris hem de suportar els condicions lamentables dels trens, l’incivisme de la gent, els pidolaires i músics ambulants que pul•lulen per la xarxa de rodalies.

La generalitat ha agafat la gestió de rodalies, espero que ben aviat es vegi un canvi qualitatiu, mentrestant jo animo a tothom a que no pagui bitllet, ja que ells no inverteixen en un bon servei, així nosaltres no contribuirem a fer-los més rics i a sobre que s'enriguin de nosaltres.

btemplates