Referèndum

Aquest passat 25 d'Abril s'ha fet la consulta popular per la independència de Catalunya a molts indrets del territori. Tot i que no té un caràcter oficial, si que té un efecte conscienciador, i dels resultats se'n poden fer moltes lectures.
Jo particularment en faig dues, la primera és: Quan un poble se'l margina, mal tracte i no se'l respecta, aquest no l'hi queda cap més remei que desvincular-se de l'estat que l'oprimeix. I la segona, Catalunya té ganes de créixer, té ganes d'arribar molt amunt, i lligats a un govern centralista espanyol mai ho aconseguirem, i l'únic camí que ens queda és separar-nos d’espanya.
Des de la meva modesta opinió, convido a TOTHOM que participi en els referèndums, ja sigui  per votar Si, NO o en blanc, ja que quan a un poble se l'hi dóna l'oportunitat de parlar, no s'hi val callar. El futur recau en les accions individuals que conformen la nostra societat.

El poble Suís està molt acostumat a fer referèndums, de fet gaudeixen d'una democràcia directe, on el poble té molt de pes, realment el poder de tot país és el seu poble, i a Suïssa ho saben molt bé  i per això és un país que funciona molt bé.
Desitjo que algun dia al meu poble es pugui fer el referèndum, però crec que no hi arribarem a temps, ja que som l'únic poble de Catalunya que tot i tenir un govern d'ERC hi ha una dictadura.
Un dia d'aquest faré un post del meu poble com a exemple a no seguir, així coneixereu la fantàstica vila de la Bisbal del Penedès i el "seu bon fer" dels seus dirigents.

btemplates